Misodressing en gefermenteerde rode oerbietjes

Misodressing en gefermenteerde rode oerbietjes
Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de misodressing

  1. Meng voor de dressing de misopasta, gember, honing, limoensap en rijstwijn.
  2. Voeg 1 -2 el water toe voor de juiste dikte van de dressing.

Voor de gefermenteerde rode oerbietjes (1 grote pot)

  1. Los het zout goed op in het water en rasp de gemberwortel erboven.
  2. Doe de blokjes biet in een steriele weckfles en vul af met het zoute water tot alle bietjes onderstaan.
  3. Leg eventueel iets zwaars op de bietjes zodat ze onder water blijven (een boterhamzakje gevuld met water is ideaal).
  4. Je kunt de bieten ook vacumeren met het zoute water.
  5. Laat de bietjes op kamertemperatuur 2 – 3 dagen fermenteren. Proef een keer.
  6. Zet de pot in de koeling zodra je de smaak zuur genoeg vindt.

Ingrediënten

Voor de misodressing

  • 2 el misopasta
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1 el honing
  • 1 el limoensap
  • 2 el zoete rijstwijn (mirin)
  • 1 – 2 el water

Voor de gefermenteerde rode oerbietjes (1 grote pot)

  • 25 g zout
  • 500 ml water
  • 5 cm gemberwortel, in dunne plakjes
  • 750 g bietjes, in dunne reepjes

Publicatie datum: 15 september 2018