Brandende sticky toffee pudding

Brandende stickytoffeepudding
Gang
Nagerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4 5 6

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185°C.
  2. Snijd de dadels grof, doe ze met water in een steelpan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Pureer de dadels met het water en laat afkoelen.
  4. Roer de boter glad met de suiker, een snufje zout en de speculaaskruiden en voeg de eieren toe. Meng er de dadelpuree en het zelfrijzend bakmeel door.
  5. Snijd de noten en de zuidvruchten fijn en meng door het beslag.
  6. Vet een tulbandvorm in en bestrooi met bloem. Schep er het beslag in en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50 minuten.
  7. Laat kort rusten, los uit de vorm en plaats op een schaal met een rand!
  8. Schenk er de warme karamelsaus over. Plaats op tafel.
  9. Verwarm in een steelpannetje de alcohol tot ongeveer 70°C. Steek aan met behulp van een lucifer of aansteker.
  10. Giet aan tafel over de nog warme stickytoffeepudding.

Tip - In plaats van een tulbandvorm kun je ook een cakeblik gebruiken.

  

- Kies zelf welke zuidvruchten en/of noten je het lekkerst vindt.

  

- De schaal waar je op presenteert moet een rand hebben, anders loopt de brandende alcohol op tafel!

  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 250 g ontpitte dadels
  • 3,5 dl water
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • ½ tl speculaaskruiden
  • 250 g bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 g gemengde noten en zuidvruchten
  • snufje zout
  • 2 borrelglaasjes whisky, cognac of calvados
  • 6 verse laurierblaadjes
  • 4 el warme gezouten karamelsaus

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018