Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng in een ruime pan water met een snuf zout aan de kook.
Roer in een kommetje witte wijn met sap van de citroen en tarwebloem tot een papje en los op in het water.
Houd de uitgeknepen citroen apart en smeer hier telkens de artisjokken mee in als je wat hebt gesneden, zodat het niet verkleurt.
Snijd de onderkant van de steel van de artisjok en ‘schil’ de rest van de steel met een fijn mesje. Verwijder de onderste harde bladeren.
Snijd met een broodmes de bovenkant van de artisjok voor ongeveer ⅓ (de hardste bladeren) weg.
Haal nu met een lepeltje voorzichtig het hooi (vezelige binnenste) uit de artisjok.
Leg de artisjokken in heet water, duw ze onder met een bord en kook/pocheer ze in circa 40 minuten gaar. Test met een mesje in de steel of ze gaar zijn.
Laat afkoelen in het kookvocht en serveer lauwwarm.
Breng voor de zoetzure champignons azijn met water en suiker aan de kook en voeg een beetje zout en peper toe. Snijd de champignons eventueel doormidden en leg in een kom. Giet er het hete zoetzuur over en laat afkoelen.
Maak de paddenstoelen schoon, snijd eventueel bij en bak ze kort goudbruin in een druppel pompoenpitolie. Kruid met zout en peper.
Dresseer de hummus op een schaal, druppel er de pompoenpitolie overheen en garneer met gebakken paddenstoelen, zoetzure champignons, geroosterde pompoenpitten, sesamzaad en granaatappelpitjes.
Serveer er de uitgelekte artisjokken bij en pluk er tijdens het eten telkens een blaadje uit. Gebruik dit om de hummus mee op te lepelen. Van de blaadjes kun je het zachte gedeelte opeten. Naarmate je verder naar binnen gaat in de artisjok, wordt een groter gedeelte van de blaadjes eetbaar. Uiteindelijk kom je bij de bodem, dit is het hart van de artisjok en het allerlekkerste gedeelte.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
2-4 artisjokken
1 citroen
scheutje witte wijn
1 el bloem
4 grote el Maza Hoemoes (kies de variant die je zelf wilt)