Gemarineerde Argentijnse garnalen met avocado

Gemarineerde Argentijnse garnalen met avocado en tropisch fruit
Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de garnalen schoon, verwijder het darmkanaal, snijd de staarten in de lengte door en marineer ze in een beetje limoensap, limoenrasp, rode peper, fijngesneden koriander en olijfolie.
  2. Schil de ananas en de mango en schaaf het vruchtvlees met behulp van de mandoline in linten.
  3. Rol op tot mooie roosjes en zet rechtop in een schaal. Rasp er een beetje limoenschil overheen, voeg een klein beetje rode peper en een druppeltje olijfolie, limoensap en een snufje zout toe. Laat marineren.
  4. Snijd de rest van het vruchtvlees van de mango en de ananas in kleine blokjes en voeg toe aan de marinerende garnalen.
  5. Snijd het dragonfruit doormidden, lepel er bolletjes uit en voeg toe aan het marinerende fruit. Snijd de carambola’s in dunne plakjes en laat ook marineren.
  6. Verwijder voorzichtig de schil van de avocado, maar laat de vrucht heel. Schaaf het vruchtvlees eveneens, rol op en marineer kort bij het fruit.
  7. Bak de gamba’s met de blokjes fruit in een druppel hete olie.
  8. Bouw een strakke cirkel op van de rolletjes avocado en fruit, verdeel er de gamba’s met blokjes ananas en mango over en garneer met geplukte koriander.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 12 Argentijnse garnalen (ontdooid en uitgelekt)
  • 2 avocado’s
  • ¼ ananas
  • ½ mango
  • ½ carambola
  • 1 dragonfruit
  • ¼ bos verse koriander
  • 1 limoen
  • ⅛ rode peper (zeer fijngesneden)
  • olijfolie

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018