Steak tartare van langoustine

Steak tartare van langoustine
Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwijder de kop van de langoustines en gebruik deze bijvoorbeeld voor een krachtige jus of soep. Pel de staarten, verwijderhet darmkanaal en snijd 6 staarten tot fijne tartaar.
  2. Maak aan met fijngesneden blokjes groene appel, fijngesneden bieslook, wat Japanse mayonaise en verfris met yuzusap. Kruid met zeezout.
  3. Plet de rest van de langoustines tussen 2 laagjes plastic tot een carpaccio, kruid met olijfolie, peper en zout.
  4. Dresseer de carpaccio op het bord en leg er met behulp van een stekertje de tartaar op.
  5. Breek de kwarteleitjes en leg op iedere tartaar een dooiertje.
  6. Pluk de little gem en maak de blaadjes aan met olijfolie, yuzusap, peper en zout. Dresseer op de tartaar. Spuit er nog wat druppeltjes mayonaise langs.
  7. Leg een hoopje met takjes citroentijm op de andere rand van het bord, steek aan met behulp van een brandertje tot het begint te smeulen en roken en plaats direct een ‘cloche’ over het bord.
  8. Serveer het bord met de ‘cloche’ aan tafel en neem deze dan pas weg, zodat de rook vrijkomt.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 12 verse langoustines
  • 1 sjalotje
  • 4 stengels bieslook
  • scheutje yuzusap
  • 2 el Japanse mayonaise (Kewpie)
  • ¼ groene appel
  • 4 kwarteleitjes
  • ½ bosje citroentijm
  • 2 little gems
  • scheutje goede olijfolie

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018