Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Smeer de bodem en de zijkanten van een gietijzeren pan met roomboter (met behulp van een kwastje). Lepel een klein beetje kersensiroop over de bodem.
Leg de briochebroodjes met de bolle kant naar boven in de pan en verdeel er de kersen en de rest van de siroop tussen.
Verwarm de abrikozenjam met het water en de likeur tot de jam is opgelost en smeer hier nu zeer rijkelijk de broodjes mee in, zorg dat ook de zijkanten goed zijn ingesmeerd. Wacht 10 minuten en smeer dan nogmaals in, de broodjes moeten écht goed het jammengsel opnemen.
Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 12-15 minuten af. De broodjes moeten mooi geglaceerd zijn, krokant van buiten en zacht van binnen door de jam.
Neem uit de oven, lepel er de clotted cream over en serveer onmiddellijk.