Zoete broodjes

Zoete broodjes
Gang
Nagerecht Lunchgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Smeer de bodem en de zijkanten van een gietijzeren pan met roomboter (met behulp van een kwastje). Lepel een klein beetje kersensiroop over de bodem.
  3. Leg de briochebroodjes met de bolle kant naar boven in de pan en verdeel er de kersen en de rest van de siroop tussen.
  4. Verwarm de abrikozenjam met het water en de likeur tot de jam is opgelost en smeer hier nu zeer rijkelijk de broodjes mee in, zorg dat ook de zijkanten goed zijn ingesmeerd. Wacht 10 minuten en smeer dan nogmaals in, de broodjes moeten écht goed het jammengsel opnemen.
  5. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 12-15 minuten af. De broodjes moeten mooi geglaceerd zijn, krokant van buiten en zacht van binnen door de jam.
  6. Neem uit de oven, lepel er de clotted cream over en serveer onmiddellijk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 6 minibrioches rood
  • 6 minibrioches groen
  • 1 el roomboter
  • 2 el amarenakersen op siroop
  • 4 grote el abrikozenjam
  • 4 el water
  • 2 el marasquin (of andere likeur naar smaak)
  • 4-8 el clotted cream

Publicatie datum: 15 oktober 2018