Peer-pastinaaksoep

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
30

Bereidingswijze

  1. Fruit 1 gesnipperde ui in 1 el boter.
  2. Voeg 250 g pastinaak, in stukjes, 250 g peer, in stukjes, en 1 tl kerriepoeder toe.
  3. Bak alles even, schenk er 5 dl gevogeltebouillon bij, breng tegen de kook aan en laat 30 minuten zachtjes pruttelen op lage stand.
  4. Pureer de soep en breng op smaak met 50 ml room, peper en zout.
  5. Verdeel 50 g feta in kleine blokjes over de soepkommen en lepel de soep eroverheen. Bestrooi met 1 el fijngesneden bieslook.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 el noter
  • 250 g pastinaak
  • 250 g peer
  • 1 tl kerriepoeder
  • 50 ml toom
  • peper en zout
  • 50 g feta
  • 1 el fijngesneden bieslook

Publicatie datum: 15 november 2018