Regenboogravioli met saffraansaus

De eenvoudige saffraanboter past voortreffelijk bij de ricottavulling.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng voor elk pastadeeg de ingrediënten met 3 g zout in een staande mixer en kneed met deeghaak in circa 5 minuten tot een soepel deeg. Draai vervolgens van elk stuk deeg mooie rechthoeken van 10 x 20 cm op de dikste stand van de pastamachine.
  2. Smeer elke deegplak in met water en stapel de verschillende kleuren op elkaar. Halveer de plak, smeer beide delen in met water en stapel opnieuw op elkaar. Snijd de stapel in dunne repen van ½ cm. Haal deze plakken door de pastamachine. Versmal de pastamachine naar stand 5 en rol het deeg dun uit (gebruik een beetje semolina om te voorkomen dat het deeg gaat plakken). Dek de pastaplakken direct af met vershoudfolie of een licht vochtige theedoek.
  3. Meng voor de vulling de ricotta met de parmezaan en kruiden.
  4. Snijd de plakken pasta over de lengte in repen van 5 cm. Leg om de 5 cm een theelepel van de vulling. Smeer het deeg in met water en bedek met een even grote plak deeg. Druk het deeg rond de vulling goed op elkaar. Snijd de ravioli los van elkaar met een pastawieltje.
  5. Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout.
  6. Verhit intussen de boter met de saffraan en laat op laag vuur trekken. Serveer de pasta met de saffraanboter en bestrooi met het parmezaanschaafsel. Garneer met de rucolacress.

Ingrediënten

Voor geel pastadeeg

  • 100 g durum semolina
  • 100 g patentbloem
  • 95 g wortelsap
  • 1 el olijfolie

Voor groen pastadeeg

  • 100 g durum semolina
  • 100 g patentbloem
  • 1 el sperulina (of algenpoeder)
  • 1 ei
  • 60 ml water

Voor paars pastadeeg

  • 100 g durum semolina
  • 100 g patentbloem
  • 95 ml bietensap
  • 1 el olijfolie

Voor rood pastadeeg

  • 100 g durum semolina
  • 100 g patentbloem
  • ½ potje paprikatapenade (à 130 g)
  • 1 ei
  • 2 el water
  • 3 g zout

Voor vulling en saus

  • 500 g ricotta
  • 250 g geraspte parmezaan
  • 10-15 g gemengde tuinkruiden
  • 250 g boter
  • 1 tl saffraandraadjes
  • 250 g parmezaanschaafsel
  • 1 bakje rucolacress

Publicatie datum: 15 november 2018