Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng voor elk pastadeeg de ingrediënten met 3 g zout in een staande mixer en kneed met deeghaak in circa 5 minuten tot een soepel deeg. Draai vervolgens van elk stuk deeg mooie rechthoeken van 10 x 20 cm op de dikste stand van de pastamachine.
Smeer elke deegplak in met water en stapel de verschillende kleuren op elkaar. Halveer de plak, smeer beide delen in met water en stapel opnieuw op elkaar. Snijd de stapel in dunne repen van ½ cm. Haal deze plakken door de pastamachine. Versmal de pastamachine naar stand 5 en rol het deeg dun uit (gebruik een beetje semolina om te voorkomen dat het deeg gaat plakken). Dek de pastaplakken direct af met vershoudfolie of een licht vochtige theedoek.
Meng voor de vulling de ricotta met de parmezaan en kruiden.
Snijd de plakken pasta over de lengte in repen van 5 cm. Leg om de 5 cm een theelepel van de vulling. Smeer het deeg in met water en bedek met een even grote plak deeg. Druk het deeg rond de vulling goed op elkaar. Snijd de ravioli los van elkaar met een pastawieltje.
Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout.
Verhit intussen de boter met de saffraan en laat op laag vuur trekken. Serveer de pasta met de saffraanboter en bestrooi met het parmezaanschaafsel. Garneer met de rucolacress.