Salade van gepofte bieten

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Leg 5 rode bieten en 3 chioggia bieten in een ovenschaal en plaats gedurende 90 minuten in de voorverwarmde oven. Neem na die tijd uit de oven en laat even afkoelen.
  3. Rasp ondertussen de oranje schil van 1 sinaasappel en houd de rasp apart. Snijd de schil van beide sinaasappels en snijd de segmenten uit de vruchten. Vang het sap dat vrijkomt op.
  4. Schaaf de achtergehouden rode en chioggia biet op de mandoline of de keukenschaaf in dunne plakjes en steek deze rond uit met behulp van een koekjessteker. Houd apart.
  5. Pel voorzichtig de gepofte bietjes, snijd in mooie plakken, leg in een kom en voeg de olijfolie, het achtergehouden sinaasappelsap en de –rasp toe en kruid met zout en peper.
  6. Verdeel de rucola over 4 borden en leg er de gepofte plakjes biet op.
  7. Verdeel er de plakjes uitgestoken biet over en verkruimel er de geitenkaas over.
  8. Lepel er fijne dopjes van de Turkse yoghurt bij en garneer met de uitgesneden partjes sinaasappel.
  9. Lepel er tenslotte het vocht over dat in de kom van de gepofte bietjes is achtergebleven.

Ingrediënten

  • 6 rode bieten
  • 4 chioggia bieten
  • 150 gram verse geitenkaas
  • 2 sinaasappels
  • 100 gram rucola
  • 4 flinke eetl. Turkse yoghurt
  • 2 eetl. olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 november 2018