Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Laat voor groen pastadeeg de spinazie slinken in een bodempje water. Druk goed uit in een zeef en pureer in de blender. Kneed de gemalen spinazie met het ei, semolina, bloem, zout en olijfolie tot een soepel deeg.
Haal het groene pastadeeg door de pastamachine op de grootste stand. Herhaal dit met een steeds kleinere afstand tussen de deegrollers en snijd de deeglappen tussendoor in stukken. Stop bij stand 5 (gebruik een beetje semolina om te voorkomen dat het deeg gaat plakken).
Haal tot slot door de tagliatellesnijder (of snijd met een scherp mes in lange dikke slierten). Leg de tagliatelle in hoopjes op een met bloem bestoven werkblad.
Herhaal stap 2 en 3 met het paarse en gele pastadeeg.
Kook de tagliatelle beetgaar in ruim water met zout. Verhit de olie met de knoflook en peper. Laat 5 minuten trekken op matig vuur.
Giet de pasta af en laat goed uitlekken. Doe terug in de pan en schep de olie, peper en knoflook erdoor. Breng op smaak met zout. Garneer met kleine blaadjes basilcumcress en Vene Cress.
Ingrediënten
100 g spinazie
1 ei
100 g durum semolina
100 g patentbloem
3 g zout
1 el olijfolie
1 recept voor paarse pasta (zie recept regenboogravioli)