Gebakken aardpeer met, boerenkool en beurre blanc

Gebakken aardpeer met, boerenkool en beurre blanc. Een heerlijk vegetarisch gerecht voor op uw menukaart
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

Voor de beurre blanc -saus

  1. Breng de witte wijn samen met de azijn, peper en de sjalotjes aan de kook.
  2. Reduceer tot ca 2 dl in.
  3. Breng de room aan de kook en reduceer deze tot de helft in.
  4. Breng op smaak met de geconcentreerde groenten bouillon.

Voor de aardpeer

  1. Borstel de aardperen goed schoon.
  2. Kook de aardperen gedurende 35 minuten in de groentebouillon.
  3. Smelt de boter in een pan schep de aardperen erop en bak ze gedurende 15 min. op 160°C
  4. Laat ze afkoelen en snijd ze.

Voor de boerenkool olie

  1. Blancheer de boerenkool in ruim kokend water.
  2. Pureer de uitgelekte boerenkool samen met de arachideolie op 50°C gedurende 4 minuten in de thermoblender.
  3. Passeer de olie door een superbag.

Voor de boerenkool crème

  1. Draai de azijn samen met de eiwitten op in de thermoblender.
  2. Voeg langzaam de boerenkoololie toe.
  3. Doe de crème in een spuitflesje.

Ingrediënten

  • 5 dl witte wijn (0,75cl)
  • 1,5 dl witte-azijn
  • 5 witte peperkorrels, gekneusd
  • 2 sjalotten
  • 1 l slagroom
  • 10 g Knorr Professional Groenten bouillon
  • 1 kg aardpeer
  • 1 l water
  • 20 g Knorr Groentebouillon Authentiek
  • 100 g boter
  • 100 g boerenkool, gesneden
  • 2 dl Arachideolie olie
  • 50 g sushi azijn
  • 1 st eiwit
  • 175 dl boerenkoololie
  • 100 g baby kale
  • 50 g amandel schaafsel

Publicatie datum: 15 december 2018