Bloemkool met miso en champignons

Een heerlijk veganistisch gerecht voor op uw menukaart
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in stukjes en doe ze samen met de madera in een pan.
  2. Plaat er een deksel op en breng het geheel aan de kook.
  3. Zet de hittebron vervolgens zo laag mogelijk zodat al het vocht uit de champignons kan trekken. Passeer het geheel na ca. 12 uur.
  4. Snij gelijkmatige roosjes van de bloemkool en doe deze samen met de margarine in een vacuümzak.
  5. Kook de bloemkool op 99˚C ca. 18 a 20 minuten in de combi steamer.
  6. Maak de vacuümzak open en schep de bloemkool samen met het vocht in een koekenpan.
  7. Bak het geheel en laat de bloemkool rustig karamelliseren.
  8. Schep de bloemkool op een zeef en draai deze vervolgens glad in een keukenmachine.
  9. Breng de bloemkoolcrème op smaak met de miso, zout en peper.
  10. Schep de crème in een spuitzak.
  11. Leg de wonton velletjes uit en bestrijk ze met wat water.
  12. Verdeel de champignonpuree erop, vouw ze dicht en steek ze uit.
  13. Kook de ravioli kort in water met wat zout.
  14. Maak de bloemkool varianten schoon en snijd ze in parten.
  15. Blancheer ze afzonderlijk van elkaar in water met wat zout en laat ze uitlekken.
  16. Verhit de margarine en bak hierin de bloemkoolvarianten en de beukenzwammen.
  17. Verdeel de ravioli samen met de gebakken bloemkool in de borden.
  18. Spuit de bloemkool crème erbij en giet er voorzichtig de bouillon bij.
  19. Maak af met wat wilde kruiden.

Ingrediënten

  • 1,5 kg champignons
  • 1 dl Madera
  • 2 bloemkool
  • 200g Becel Vloeibaar (margarine)
  • 300gchampignon puree
  • 30 vel wontondeeg
  • 1 paarse bloemkool
  • 1 romanesco
  • 150 g beukenzwammen
  • 50 g weide kruiden
  • witte miso

Publicatie datum: 15 januari 2019