Pulled sandwiches

Pulled sandwiches zijn heerlijk als lunchgerecht. Ze zijn snel en makkelijk te bereiden. Er is een vlees, vis en vegetarische variant.
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de vega sandwich

  1. Verwarm de oven voor en bak het stokbrood af volgens de instructies op de verpakking.
  2. Scheur de oesterzwammen en bak deze in 1 eetlepel olijfolie mooi goudbruin. Voeg de helft van de barbecuesaus toe en schep goed door.
  3. Maak de rode ui schoon, schaaf in zeer dunne ringen en zet op ijswater.
  4. Maak de spinazie aan met de rest van de olijfolie, voeg het citroensap en de rasp toe en kruimel er de feta doorheen.
  5. Snijd het stokbrood aan de bovenkant open, verdeel er de salade van spinazie over en schep er de warme oesterzwammen op.
  6. Verdeel er de uitgelekte uiringen, wat barbecuesaus en de gebakken uitjes over.

Voor de vis sandwich

  1. Verwarm de oven voor en bak het stokbrood af volgens de instructies op de verpakking.
  2. Maak de avocado schoon, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en maak aan met olijfolie, citroensap en -rasp. Kruid met zout en peper.
  3. Snipper de rode ui, hak de koriander fijn en hak de rode peper (zonder zaad) fijn. Meng met de avocado.
  4. Warm de zalmflakes voorzichtig op in een anti-kleefpan.
  5. Schaaf de venkel zeer dun en maak zacht aan met een beetje olijfolie, citroensap en -rasp. Kruid met zout en peper.
  6. Snijd het stokbrood aan de bovenkant open, verdeel er de aangemaakte venkel en de warme zalm over.
  7. Lepel er rijkelijk de avocado overheen, rasp er een beetje citroenschil over en garneer met topjes dille.

Voor de vlees sandwich

  1. Verwarm de oven voor en bak het stokbrood af volgens de instructies op de verpakking.
  2. Bak de pulled pork voorzichtig op in een anti-kleefpan en bak het nog even op hoog vuur als het goed warm is.
  3. Maak de rode ui schoon, schaaf in zeer dunne ringen en zet op ijswater.
  4. Snijd het stokbrood aan de bovenkant open, verdeel er de coleslaw over en schep er rijkelijk de pulled pork op.
  5. Verdeel er de uitgelekte uiringen en de barbecuesaus over en garneer tenslotte met de pinda’s.
×

Ingrediënten

Voor de vega sandwich

  • 1 stokbrood wit
  • 400 g oesterzwammen
  • 4 el barbecuesaus
  • 100 g gewassen spinazie
  • 2 el olijfolie
  • Sap en rasp van ¼ citroen
  • 75 g Griekse feta
  • 1 rode ui
  • 2 el Chinese uitjes

Voor de vis sandwich

  • 1 stokbrood wit
  • 400 g warmgerookte zalmflakes
  • 2 st venkel
  • 1 avocado
  • Olijfolie
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • ¼ bosje koriander
  • 1 rode ui
  • ¼ Spaanse peper
  • 4 takjes dille

Voor de vlees sandwich

  • 1 stokbrood wit
  • 150 g American Coleslaw
  • 500 g pulled pork
  • 4 el chipotle barbecuesaus
  • 1 rode ui
  • 2 el geroosterde pinda’s

Publicatie datum: 15 januari 2019