Variëren met spekkoek

Met spekkoek kun je eindeloos variëren. Spekkoek is heerlijk bij koffie/thee, maar ook zeker als dessert. Varieer met spekkoek pandan, rum en banaan.
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de spekkoek pandan

  1. Snijd de spekkoek in dunne plakken en dresseer als een water op het bord.
  2. Pureer de zure room met de mini Bounty tot een crème en schep in een spuitzakje.
  3. Spuit streepjes van de crème op de spekkoek.
  4. Breek de kokosmakronen in stukjes en verdeel over de spekkoek.
  5. Schep er een bolletje kokosroomijs op en bestrooi tenslotte met de geschaafde kokos, die eventueel nog even geroosterd is.

Voor de spekkoek rum

  1. Snijd de spekkoek in dunne plakjes en leg als een waaier op het bord.
  2. Maak de ananas schoon, snijd het vruchtvlees (zonder de harde kern) in driehoekjes en verdeel over de spekkoek.
  3. Rasp de schil van de sinaasappel en houd apart.
  4. Snijd de rest van de schil van de sinaasappel en snijd de segmenten tussen de vliesjes uit. Verdeel de fruitpartjes over de spekkoek.
  5. Bestrooi met de pistachenootjes en de sinaasappelrasp en garneer met de meringuesticks.
  6. Lepel een mooi bolletje van de sorbet in het midden.

Voor de spekkoek banaan

  1. Snijd kleine driehoekjes van de spekkoek en verdeel deze speels over 4 borden.
  2. Pel de banaan, snijd in plakjes en verdeel over de spekkoek.
  3. Verdeel er de bananenchips over en druppel er de chocoladedopping overheen.
  4. Leg een mooi bolletje van het ijs in het midden van de spekkoek en garneer met de cress.
×

Ingrediënten

Voor de spekkoek pandan

  • 300 g spekkoek Pandan
  • 4 el zure room
  • 1 mini Bounty
  • 2 st kokosmakronen
  • 4 bolletjes kokosroomijs
  • 2 el kokosschaafsel

Voor de spekkoek rum

  • 300 g spekkoek met rum
  • 150 g ananas
  • 1 sinaasappel
  • 2 el pistache
  • 20 st meringuesticks
  • 4 bolletjes mangosorbet

Voor de spekkoek banaan

  • 300 g spekkoek banaan
  • 1 banaan
  • 4 tl chocoladetopping
  • 4 bolletjes roomijs banaan
  • 2 el bananenchips
  • 4 topjes Honny Cress

Publicatie datum: 15 januari 2019