Arancini al Telefono

Arancini al Telefono
Gang
Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten
Wachttijd
8 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een ruime pan olijfolie en fruit er de rijst met sjalot en knoflook in aan. Blijf fruiten tot de rijst glazig is. Blus de pan af met witte wijn en voeg saffraan toe.
  2. Voeg een gedeelte van de bouillon toe en blijf roeren en bouillon toevoegen tot al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is.
  3. Roer er de geraspte pecorino doorheen en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep in een ondiepe schaal en laat een nacht afkoelen in de koelkastuks
  5. Snijd de volgende dag 12 blokjes van de mozzarella en rol hieromheen een bolletje van de risotto. Maak zo minimaal 12 bolletjes.
  6. Rol de risottobollen door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het paneermeel of de panko.
  7. Frituur de arancini goudbruin in olie van 165 °C.
  8. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
  9. Serveer onmiddellijk, zodat er bij het doorbijten een ‘telefoondraad’ van mozzarella ontstaat.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 g risottorijst
  • 2 el olijfolie
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 1 gesnipperd knoflookteentje
  • 8 draadjes saffraan
  • scheutje witte wijn
  • 6 dl krachtige kippenbouillon
  • 2 el versgeraspte pecorino
  • 1 bol (buffel) mozzarella
  • 2 st losgeklopt eiwit
  • 100 g paneermeel of panko
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2019