Met kruiden gevulde chips

Met kruiden gevulde chips
Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappels zo dun mogelijk in de lengte op een mandoline. Leg telkens twee even grote plakjes naast elkaar.
  2. Leg op de ene helft van de aardappelplakjes kruidenblaadjes en druk de andere helften er goed op. Bedek de bodem van de grootste frituurmand ermee. Zet de kleinere mand erbovenop (zo blijven de chips plat).
  3. Frituur de chips goudbruin in plantaardige olie van 160°C tot de olie bijna is uitgebruistuks
  4. Serveer de chips op grof zout. Lekker met sriracha-mayo.

Ingrediënten

  • 2 grote langwerpige aardappels (iets kruimig, liefst Agria of andere frietaardappel), schoongeboend
  • paar takjes salie
  • paar takjes dille
  • paar takjes kervel
  • grof zout

Publicatie datum: 15 februari 2019