Vegan tosti speciaal

Vegan tosti speciaal
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette schuin in plakken van een 1/2 cm. Bestrijk met 2 eetlepels olie en bestrooi met peper en zout. Grill de plakken op een hete grill beetgaar. Laat afkoelen.
  2. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en plet ze. Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak ze op hoog vuur tot het vrijgekomen vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Besmeer de plakken brood met de overige olie en beleg ze met achtereenvolgens hazelnootkruim, courgette, 2 plakken kaas, oesterzwammen, citroentijmblaadjes en wat boerenkoolblaadjes.
  4. Rooster de tosti’s in een tosti-apparaat of bak ze in wat olie in een pan met deksel. Snijd schuin doormidden en serveer met de rest van de boerenkoolblaadjes.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 4 el olijfolie met citroensmaak
  • 50 g hazelnoten
  • 275 g mini-oesterzwammen
  • paar takjes citroentijm
  • 1 focaccia van 600 g
  • 8 plakken vegan kaas (Nature & Moi)
  • 2 handjes jonge boerenkoolblaadjes

Publicatie datum: 15 februari 2019