Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de witlofstronkjes over de lengte in vieren. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Hak de ansjovis en de helft van de olijven zeer fijn.
Leg op 4 stukken aluminiumfolie de witlofkwarten, besprenkel ze met een eetlepel olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verdeel de citroenrasp, fijngehakte olijven, ansjovis en rozemarijn erover en hussel een beetje om. Vouw het folie dicht en gaar de witlof 45 minuten in een oven van 120°C. Laat afkoelen.
Verhoog de oventemperatuur naar 180°C. Vet de taartvormpjes in met wat olie. Leg het witlof er strak in. Dek af met een plakje bladerdeeg en vouw de uiteinden van het deeg om de witlof in het bakje (het deeg mag wat ongelijk verdeeld zijn). Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak de witlof-tarte Tatins 25 minuten in het midden van de oven.
Laat de tarte Tatins 5 minuten afkoelen en los ze uit de vorm. Plaats op elk een stuk Munster en zet ze een minuutje terug in de oven zodat de kaas begint te smelten.
Meng de ingrediënten voor de kruidensla en breng op smaak met de rest van de olijfolie, citroensap, peper en zout. Top de taartjes met de kruidensla. Garneer met een beetje Purple Cress en de rest van de olijven. Bestrooi eventueel met wat peper en besprenkel met wat extra vièrge olijfolie.
Ingrediënten
4 stronkjes witlof
1 citroen
4 ansjovisfilets
100 g Taggiasche zwarte olijven zonder pit
5 el olijfolie
paar takjes rozemarijn
4 plakjes bladerdeeg
100 g rijpe Munster
50 g kruidensla (rucola, bladpeterselie, dragon, kervel, etc.)