Classic Lobster Roll

Classic Lobster Roll
Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng in een ruime pan water aan de kook met een flinke snuf zout.
  2. Doe de kreeft in de pan, zodra het water goed kookt en druk de kreeft direct onder met een schuimspaan.
  3. Laat 3 minuten koken, neem de pan van het vuur en laat de kreeft ‘afkoelen’ in het water.
  4. Trek de draden van de bleekselderij en snijd in zeer fijne ringetjes.
  5. Snijd de onderkant van de little gem en haal de blaadjes los.
  6. Maak de kreeft schoon volgens de regels der kunst en snijd het vlees van de staart en de scharen in niet te fijne stukken.
  7. Meng het corail (oranje merg uit de kop) met de mayonaise en kruid lichtjes met zout en peper.
  8. Snijd de briochepuntjes open en bak deze kort op het kruim in een antiaanbakpan in de roomboter tot het net krokant en goudbruin is.
  9. Maak de little gem en de kreeft aan met de mayonaise.
  10. Beleg het broodje met blaadjes little gem, verdeel er de lauwwarme, aangemaakte kreeft over en bestrooi met de bleekselderij en de topjes kervel.

Tip Ga je liever voor gemak? Neem dan de kreeftenstaarten uit de diepvries.

Ingrediënten

  • 4 briochepuntjes
  • 1 Canadese kreeft 500-600 gram
  • 1 el roomboter
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 little gems
  • 4-6 el zelfgemaakte mayonaise
  • 4 takjes kervel
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 maart 2019