Naked cake met vijgen en citroentijm

Taart: naked cake met vijgen en citroentijm
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
11
Bereidingstijd
45 minuten 2 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng in de keukenmachine met behulp van de vlindergarde de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, zachte boter, citroentijm en zout.
  3. Voeg er 1 voor 1 de eieren aan toe en schenk er voorzichtig de melk bij tot een homogene massa is ontstaan.
  4. Vet 3 springvormen in en verdeel er de massa over. Bak deze in ongeveer 30-35 minuten gaar. Controleer met een naald of de cakes gaar zijn. Komt de naald droog uit de cake, dan is deze gaar.
  5. Laat iets afkoelen, haal uit de vorm en laat volledig afkoelen.
  6. Klop voor de vulling met behulp van een ballongarde in de keukenmachine roomboter met poedersuiker wit en luchtig. Voeg roomkaas, citroentijm en jam toe en klop nog 5 minuten door.
  7. Smeer een mooie laag van de vulling op iedere cake, leg op elkaar en smeer het geheel aan de bovenkant en aan de zijkanten strak af. Aan de zijkanten mag je zeker nog de cake zien zitten.
  8. Laat 2 uur opstijven in de koelkastuks
  9. Neem een half uur voor het serveren uit de koeling en garneer met gesneden vijgen, kleine bloemen, paaseieren en pecannoten.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Voor de cake

  • 425 g tarwebloem
  • 80 g cacaopoeder
  • 500 g kristalsuiker
  • 30 g bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 175 g zachte boter
  • 5 dl melk
  • 4 eieren
  • 6 takjes geriste citroentijm

Voor de vulling

  • 750 g poedersuiker
  • 165 g zachte roomboter
  • 375 g roomkaas
  • 6 el vijgenjam
  • 8 takjes geriste citroentijm

Voor de garnering

  • 4 verse vijgen
  • 2 el pecannoten
  • 12 paaseitjes
  • 4 eetbare kleine bloemen

Publicatie datum: 15 maart 2019