Aspergesoep met krab en dragon

Aspergesoep met krab en dragon
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Bijgerecht Voorgerecht

Bereidingswijze

  1. Maak een roux van de boter en bloem door de boter te smelten, zonder deze te kleuren
  2. Voeg beetje bij beetje de bloem erbij en meng alles goed. Laat de roux op een laag vuurtje rustig garen, totdat de roux naar koekjes gaat ruiken.
  3. Laat de roux afkoelen.
  4. Breng de aspergebouillon/kookvocht tegen de kook aan en voeg de room toe.
  5. Voeg beetje bij beetje, al roerende, de roux toe tot de soep de juiste dikte heeft.
  6. Breng op smaak met peper en zout.

Opmaak tip Hak de dragon fijn, snijd de asperges en het krabs vlees in stukjes en doe van beiden wat in glaasjes. Schenk hier vervolgens de asperge soep bij.

Ingrediënten

  • 1 liter aspergebouillon/kookvocht asperge
  • 30 gram boter
  • 45 gram bloem
  • 100 gram room
  • 200 gram asperge gekookt
  • 2 takjes dragon
  • 400 gram krabvlees
  • peper en zout

Publicatie datum: 15 april 2019