Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Graskaassigaartjes met groene paprika-korianderchutney
Graskaassigaartjes met groene paprika-korianderchutney
Een knapperige snack, waarin graskaas een welverdiende hoofdrol speelt. Erbij een smaakvolle chutney van groene paprika en - heel verrassend - koriander.
Verhit de olie in een steelpan en fruit hierin de paprika, sjalot, knoflook en korianderzaad 10 minuten op lage stand. Voeg de witte wijn, azijn en suiker toe en laat alles op middelhoge stand 20 minuten zacht koken en indampen. Laat afkoelen.
Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel meer azijn of suiker. Je kunt de chutney grof laten of even pureren met een staafmixer. Hak bijna alle koriander grof en meng door de chutney.
Snijd de kaas in 20 gelijke reepjes van circa 7 cm lengte.
Neem 1 brickvel en snijd er 4 gelijke punten uit. Leg een velletje met de punt naar boven op een werkblad. Leg een reepje kaas aan de onderkant, bestrooi met wat komijnzaadjes en chilivlokken en leg er een blaadje koriander op. Bestrijk het brickdeeg met het losgeklopte ei, vouw de zijkanten naar binnen en rol het sigaartje netjes op richting de punt. Druk alles goed aan. Maak op deze manier 20 sigaartjes en leg ze op een schaaltje tot gebruik (dek af met vershoudfolie want het deeg droogt snel uit).
Frituur de sigaartjes in circa 3 minuten goudbruin in frituurolie van 180°C.