Taleggiocrème met voorjaarsgroenten

De lente springt van dit gerechtje af! Diverse voorjaarsgroenten zijn in een bodempje van taleggio en crème fraîche gestoken, zowel qua smaak als qua structuur een fijne basis.
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de kaas in blokjes en maal in een keukenmachine fijn. Draai met de crème fraîche tot een mooie crème. Laat in een spuitzak minstens 1 uur opstijven in de koeling.
  2. Blancheer de haricots verts heel kort in kokend water met zout. Doe hetzelfde met de roosjes romanesco (of laat ze rauw) en met de mini-courgettes. Snijd de mini-courgettes in de lengte doormidden. Dop de doperwten en blancheer ook heel kort (of laat ze rauw). Dop de tuinbonen, blancheer ze heel kort en dop ze nogmaals. Snijd de komkommer in langwerpige parten. Halveer de witte asperges in de lengte.
  3. Spuit een flinke dot kaascrème op koude borden en steek de verschillende geblancheerde en de overige, rauwe ingrediënten er losjes in. Besprenkel met de olie en serveer direct.

Opmaak tip Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur opstijven

Ingrediënten

  • 175 g taleggio, zonder korst
  • 1 el crème fraîche
  • 4 haricots verts
  • 12 roosjes romanesco
  • 2 mini-courgettes
  • enkele verse doperwten
  • enkele tuinbonen
  • 1 mini-komkommer
  • 2 witte asperges, schoongemaakt
  • 4 groene asperges
  • 4 blaadjes roodlof
  • enkele enokipaddenstoelen
  • 4 takjes erwtenkruid
  • 4 maisscheuten
  • kruidenolie, bijv. basilicum- of dragon-olie

Publicatie datum: 15 april 2019