Broodje pulled pork met rode ui en coleslaw

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Wrijf het vlees in met de specerijen. Leg het in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven. Laat minstens 5 uur bakken op 140°C (hoe lager de temperatuur, hoe trager het bakproces, hoe beter het resultaat).
  2. Meng de rode ui en de Santa Maria Pickling Spice Mix, roer goed door elkaar en zet apart.
  3. Meng kool, wortelen, uien en knoflook in een aparte kom en voeg dan de crème fraîche, mayonaise en sinaasappel toe
  4. Haal het varkensvlees na 5 uur uit de oven. Verwijder de folie en trek het vlees met twee vorken in stukjes. Het vlees moet makkelijk te verscheuren zijn. Is dat niet het geval, dek het dan weer af en zet het nog wat langer in de oven. Als het vlees te droog dreigt te worden, kun je wat bouillon toevoegen.
  5. Grill het brood lichtjes als het gerecht klaar is om te worden opgediend. Strijk het brood in met de BBQ en chipotle saus. Leg daarop de coleslaw, het vlees en tot slot wat ingemaakte rode ui. Voeg nog wat extra BBQ-saus toe en geniet.

Ingrediënten

  • 1 kg kant-en-klare Pulled Pork (naturel)
  • 45 g Santa Maria Pulled Pork RUB 545 g
  • 300 g rode ui, in ringen
  • 18 g Santa Maria Pickling Spice Mix 400 g
  • 200 g kool, rode kool of savooikool in dunne reepjes
  • 100 g geraspte wortelen
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 140 g crème fraîche
  • 140 g mayonaise
  • 0,5 st sinaasappel, schil en sap van
  • 10 g Santa Maria Rock Salt 455 g
  • 10 brioche hamburgerbroodjes
  • 150 ml Santa Maria Bourbon BBQ Sauce 1100 g
  • 150 ml Santa Maria Chipotle sauce 890 g

Publicatie datum: 15 mei 2019