Gegrilde wagyuburger met gorgonzola

Gegrilde wagyuburger met gesmolten gorgonzola, salade van waterkers en streaky bacon
Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor door deze te verwarmen tot 250°C.
  2. Snijd de kerstomaatjes doormidden en doe ze met een scheutje olijfolie, flink wat versgemalen peper en zout in een vuurvast schaaltje en pof ze gedurende 10 minuten in de hete barbecue.
  3. Neem uit de barbecue, schep in een kommetje en breng op smaak met limoensap en -rasp.
  4. Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook. Kruid met zout en peper en laat afkoelen.
  5. Maak de rode ui schoon, snijd in zeer dunne ringen en marineer in het zoetzuur dat je zojuist hebt gemaakt.
  6. Kruid de burgers licht met versgemalen zout en peper en leg ze op het rooster, direct boven de gloeiende kooltjes. Laat aan beide kanten goed grillen, reken hiervoor zo’n 3 minuten per kant.
  7. Snijd ondertussen de broodjes doormidden en grill deze eveneens op de barbecue op de gesneden kant. Warm de plakjes streaky bacon ook even op het rooster op.
  8. Leg op iedere burger een plakje gorgonzola en laat smelten door de deksel van de barbecue te sluiten.
  9. Maak de waterkers aan met wat van het vocht van de tomaatjes en verdeel over de onderste helft van de burgerbroodjes.
  10. Leg er de burger met de gesmolten gorgonzola op en top met de streaky bacon, de tomatensalsa en de zoetzure rode ui. Leg er de bovenste helft van het broodje op en zet vast met een prikker.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 briochebollen
  • 4 Frozen Butcher wagyuburgers
  • 200 g kerstomaatjes
  • olijfolie
  • sap en rasp van ½ limoen
  • 1 zakje waterkers
  • 8 plakjes streaky bacon
  • ½ rode ui
  • 1 dl azijn
  • 5 cl water
  • 30 g suiker
  • 4 plakjes gorgonzola
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 mei 2019