Green Burger

Gegrilde linzencheeseburger met avocado, curly kale en avocadomayonaise
Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor door deze te verwarmen tot 250°C.
  2. Maak de avocado’s schoon en prak het vruchtvlees van 1 avocado met de mayonaise tot een groene mayonaise. Kruid eventueel met zout en peper.
  3. Snijd de andere avocado in mooie dikke plakken, maak heel licht aan met citroensap en een druppel olie om verkleuren te voorkomen en houd apart.
  4. Grill de linzenburgers direct boven de gloeiende kooltjes. Laat aan beide kanten goed grillen, reken hiervoor zo’n 4 minuten per kant.
  5. Snijd ondertussen de broodjes doormidden en grill deze eveneens op de barbecue op de gesneden kant.
  6. Rooster de avocado kort aan beide kanten op de barbecue. Neem uit de barbecue en kruid met zout en peper.
  7. Leg op iedere burger 2 plakjes kaas en laat nog even goed smelten op de barbecue.
  8. Leg een flinke lepel van de avocadomayonaise op de onderste helft van het broodje. Maak de landcress aan met citroenrasp en -sap en een druppeltje olie. Verdeel over de broodjes.
  9. Leg er de ‘cheeseburge’ op en lepel er nog wat avocadomayonaise op.
  10. Verdeel de gegrilde avocado erover. Leg er het kapje van het broodje op en zet eventueel vast met een prikker.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 hamburgerbuns sesam
  • 4 Kaldenberg linzenburgers
  • 8 plakken vegan cheddar
  • 2 avocado’s
  • 2 flinke el vegan mayonaise
  • 75 g landcress
  • zonnebloemolie
  • sap en rasp van ¼ citroen
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 mei 2019