Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Pureer de olijfolie met de tomaat, oregano en knoflook met de staafmixer. Schep dit mengsel door de garnalen en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat een uur (of langer) afgedekt in de koeling marineren.
Meng intussen de mayonaise met de ketchup, worcestershiresaus en whiskey tot een simpele whiskeysaus. Voeg cayennepeper naar smaak toe (laat even intrekken voor je proeft, anders voeg je misschien te veel toe).
Stook een barbecue heet. Gril hierop met directe hitte de garnalen in 3-4 minuten net gaar (keer ze regelmatig). De marinade zal nu voor een deel verbranden, waardoor de garnalen een lekkere, rokerige smaak krijgen (de garnalen worden later gepeld, dus een donkere buitenzijde is niet erg).
Serveer de garnalen in bakjes met de saus. Gasten mogen ze zelf pellen.