Cashew-amandel-framboos-triangel

Cashewnoten, amandelen en frambozen vormen een harmonieuze smaakdriehoek, die bijeengehouden wordt door ahornsiroop en kokosolie.
Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Breng de ahornsiroop met de kokosolie in een steelpan aan de kook. Laat een minuut doorkoken en zet van het vuur.
  2. Maal de noten en amandelen grof in een keukenmachine en meng de siroop erdoor. Schep de zonnebloempitten erbij en draai nog kort.
  3. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm (als je rechte stukken wilt is een bakvorm voor brownies perfect). Druk het mengsel stevig aan en zet het ongeveer 30 minuten in een oven van 170°C.
  4. Breek na een kwartier de frambozen boven het mengsel zodat ze in korreltjes uiteenvallen. Druk even aan en zet de vorm weer terug in de oven. Let op dat de randen niet te donker worden, dek eventueel af met aluminiumfolie.
  5. Laat een uurtje afkoelen en snijd in driehoeken.

Ingrediënten

  • 150 g ahornsiroop
  • 1 el kokosolie
  • 150 g cashewnoten
  • 150 g amandelen
  • 50 g zonnebloempitten
  • handje diepvriesframbozen

Publicatie datum: 15 juli 2019