Chiayoghurt met kokos en tropisch fruit

Door chiazaad te combineren met yoghurt ontstaat een soort pudding, die heerlijk combineert met allerlei soorten fruit. Zowel qua presentatie als qua topping kun je je dus uitleven.
Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Maak de verse kokosnoot aan de bovenkant open en vang het kokoswater op.
  2. Meng 150 ml van het kokoswater met de yoghurt en het chiazaad. Zet afgedekt een nacht in de koeling.
  3. Serveer de chiapudding in een kom of een uitgeholde vrucht (bijv. een mini-ananas) en serveer met (tropisch) fruit naar keuze, zoals verse (bolletjes) ananas, partjes of plakjes vijg en Kaapse kruisbessen.

Ingrediënten

  • 150 ml kokoswater (uit een jonge, verse kokosnoot)
  • 150 ml (plantaardige) yoghurt
  • 3 el chiazaad
  • (tropisch) fruit, om te garneren

Publicatie datum: 15 juli 2019