ENERGY BALLS

Prachtige energiebommetjes, barstensvol smaakverrassingen. Van abrikozen, dadels en pruimen tot pistachenoten, kokos of cacao, deze vrolijke balletjes zijn niet alleen mooi, maar ook zo lekker!
Gang
Bijgerecht

Bereidingswijze

Voor de abrikoos met pruim

  1. Maal in de keukenmachine 75 gram gedroogde abrikozen met 75 gram gedroogde pruim tot een dikke pasta. Voeg 1 flinke eetlepel amandelpasta en 25 gram pistachenootjes toe en maal nog even door elkaar. Schep alles in een kom en draai hier balletjes van in de gewenste grootte. Laat ze een uurtje opstijven in de koelkastuks Je kunt ze na het draaien ook door wat fijngemalen pistachenootjes rollen voor een mooi groen kleurtje.

Voor de dadel met chocola

  1. Maal in de keukenmachine 75 gram ontpitte verse dadels met 50 gram gedroogde pruim tot een dikke pasta. Schep alles in een kom. Maal 40 gram blanke hazelnoot in de keukenmachine met 10 gram cacaopoeder en 50 gram pure chocola fijn. Voeg het dadelmengsel weer toe en maal nog even door elkaar. Schep alles in een kom en draai hier balletjes van in de gewenste grootte. Laat ze een uurtje opstijven in de koelkastuks Je kunt ze na het draaien ook door wat cacaopoeder of fijngemalen gedroogde biet rollen voor een mooi kleurtje.

Voor de kokos met abrikoos

  1. Maal in de keukenmachine 100 gram gedroogde abrikozen met 50 gram blanke rozijnen tot een dikke pasta. Voeg 2 flinke eetlepels geschaafde kokos toe en maal nog even door elkaar. Maak het geheel wat minder compact en frisser van smaak door vers limoensap naar smaak toe te voegen. Schep alles in een kom en draai hier balletjes van in de gewenste grootte. Laat ze een uurtje opstijven in de koelkastuks Je kunt ze na het draaien ook door wat geschaafde kokos en limoenrasp rollen voor een mooi effect en frisse smaak.

Ingrediënten

Voor de abrikoos met pruim

  • 75 gr gedroogde abrikozen
  • 75 gr gedroogde pruim
  • 1 el amandelpasta
  • 25 gr pistacehnootjes (evt. wat meer voor de buitenkant van de balletjes)

Voor de dadel met chocola

  • 75 gr ontpitte verse dadels
  • 50 gr gedroogde pruim
  • 40 gr blanke hazelnoot
  • 10 gr cacaopoeder (evt. wat meer voor buitenkant van de balletjes)
  • 50 gr pure chocolade

Voor de kokos met abrikoos

  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 50 gr blanke rozijnen
  • 2 el geschaafde kokos (evt. wat meer voor de buitenkant van de balletjes)
  • evt. limoenrasp (voor de buitenkant van de balletjes)

Publicatie datum: 15 juli 2019