Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Prachtige energiebommetjes, barstensvol smaakverrassingen. Van abrikozen, dadels en pruimen tot pistachenoten, kokos of cacao, deze vrolijke balletjes zijn niet alleen mooi, maar ook zo lekker!
Maal in de keukenmachine 75 gram gedroogde abrikozen met 75 gram gedroogde pruim tot een dikke pasta. Voeg 1 flinke eetlepel amandelpasta en 25 gram pistachenootjes toe en maal nog even door elkaar. Schep alles in een kom en draai hier balletjes van in de gewenste grootte. Laat ze een uurtje opstijven in de koelkastuks Je kunt ze na het draaien ook door wat fijngemalen pistachenootjes rollen voor een mooi groen kleurtje.
Voor de dadel met chocola
Maal in de keukenmachine 75 gram ontpitte verse dadels met 50 gram gedroogde pruim tot een dikke pasta. Schep alles in een kom. Maal 40 gram blanke hazelnoot in de keukenmachine met 10 gram cacaopoeder en 50 gram pure chocola fijn. Voeg het dadelmengsel weer toe en maal nog even door elkaar. Schep alles in een kom en draai hier balletjes van in de gewenste grootte. Laat ze een uurtje opstijven in de koelkastuks Je kunt ze na het draaien ook door wat cacaopoeder of fijngemalen gedroogde biet rollen voor een mooi kleurtje.
Voor de kokos met abrikoos
Maal in de keukenmachine 100 gram gedroogde abrikozen met 50 gram blanke rozijnen tot een dikke pasta. Voeg 2 flinke eetlepels geschaafde kokos toe en maal nog even door elkaar. Maak het geheel wat minder compact en frisser van smaak door vers limoensap naar smaak toe te voegen. Schep alles in een kom en draai hier balletjes van in de gewenste grootte. Laat ze een uurtje opstijven in de koelkastuks Je kunt ze na het draaien ook door wat geschaafde kokos en limoenrasp rollen voor een mooi effect en frisse smaak.
Ingrediënten
Voor de abrikoos met pruim
75 gr gedroogde abrikozen
75 gr gedroogde pruim
1 el amandelpasta
25 gr pistacehnootjes (evt. wat meer voor de buitenkant van de balletjes)
Voor de dadel met chocola
75 gr ontpitte verse dadels
50 gr gedroogde pruim
40 gr blanke hazelnoot
10 gr cacaopoeder (evt. wat meer voor buitenkant van de balletjes)
50 gr pure chocolade
Voor de kokos met abrikoos
100 gr gedroogde abrikozen
50 gr blanke rozijnen
2 el geschaafde kokos (evt. wat meer voor de buitenkant van de balletjes)
evt. limoenrasp (voor de buitenkant van de balletjes)