Fruitrolls

De rode gazpachorolletjes zijn gemaakt van half aardbei en half tomaat, een ultieme combinatie met een vulling van komkommer. De gele rolletjes hebben de smaak van een klassieke appeltaart (inclusief kaneel!) en zijn gevuld met appel en bitterkoekjes.
Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Pureer het fruit in een blender. Voeg wat citroensap of azijn toe als het erg zoet is, of wat honing of suiker als het te zuur is. Als het mengsel erg dik blijft, kun je water of vruchtensap gebruiken om het te verdunnen.
  2. Passeer de puree eventueel door een zeef. Smeer het uit op een met een siliconen bakmatje beklede bakplaat tot een laag van een paar millimeter. Droog het ‘leer’ ongeveer 8 uur op 60°C in de (droog)oven. Controleer af en toe, als het droog aanvoelt en niet meer plakt, is het klaar.
  3. Laat iets afkoelen en rol het op, bijvoorbeeld met behulp van bakpapier. Je kunt het in repen knippen en opgerold bewaren in een afsluitbare plastic doos.

Ingrediënten

  • 450 g geschild fruit naar keuze
  • citroensap of azijn
  • honing of suiker
  • evt. vruchtensap

Publicatie datum: 15 juli 2019