Rabarberpickle

Een sublieme variant op cornichons, met een delicate kleur. Zwarte peperkorrels, mosterdzaad en korianderzaad zorgen voor kruidigheid, appelazijn voor extra frisheid.
Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Was de rabarber en snijd de stengels in dunne boogjes. Bestrooi ze in een zeef met 1 theelepel zout en laat 15 minuten staan.
  2. Meng de suiker met de azijn en 200 ml water, peper, mosterd- en korianderzaad. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelostuks
  3. Schud de rabarber even om zodat er wat zout af valt. Doe de rabarber in de pot en schenk het kokende mengsel erover. Doe het deksel erop en laat afkoelen.
  4. Zet de pot in de koeling en laat minimaal 2 dagen staan voor gebruik. De houdbaarheid is ongeveer 10 dagen.

Ingrediënten

  • 500 g rabarber
  • 140 g suiker
  • 200 ml appelazijn
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl korianderzaad

Extra: 1 steriele weckpot

Publicatie datum: 15 juli 2019