Rouleau van rettich

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd voor de kimchi de Chinese kool in gelijke stukken, meng ze met het zout en masseer het zout erin. Laat de kool 30 minuten staan en spoel dan goed af met koud water.
  2. Meng de overige ingrediënten voor de kimchi en meng de kool hier vervolgens doorheen. Zet de verse kimchi weg in de fermenteerpot en laat 24 uur trekken onder druk.
  3. Meng water en zout voor het pekelwater en pekel hierin de dunne plakken rettich ongeveer anderhalf uur.
  4. Laat de kimchi uitlekken en rol in de rettich tot een stevige rouleau.
  5. Blancheer de stukken bospeen tot ze beetgaar zijn.
  6. Verhit de olie in de pan en bak hierin de cantharellen.
  7. Doe de rouleau circa 5 minuten in een voorverwarmde steamer (172°C, 20% stoom).
  8. Voeg de oesterzwammen en wortel bij de cantharellen en bak kort mee.
  9. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en serveer deze bij de rouleau.

Ingrediënten

Voor de kimchi

  • 1 Chinese kool
  • 15 g zout
  • 10 g rijstbloem
  • 2 tl suiker
  • 10 g gember, geraspt
  • 50 g rettich, geraspt
  • 50 g wortel, geraspt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 kleine ui, in brunoise
  • 1,5 streng lente-ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd

Voor het pekelwater

  • 35 g zout
  • 1 l water

Voor de rouleau

  • 4 dunne plakken witte rettich (stand 3 op de snijmachine)
  • 4 dunne plakken rode rettich (stand 3 op de snijmachine)
  • 2 stuks bospeen, getourneerd
  • olie
  • 40 g cantharellen, iets kleiner gesneden
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 40 g oesterzwammen, geplukt
  • Zoutwatervinaigrette
  • 2 dl culinair Oosterscheldewater
  • 1 el rodewijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • szechuanpeper naar smaak

Extra: fermenteerpot

Publicatie datum: 15 juli 2019