Sesam-cashewreep

Witte en zwarte sesam afwisselen geeft extra kleur aan de stevige cashewnotenreep.
Gang
Bijgerecht

Bereidingswijze

  1. Maal de cashewnoten en amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg kokos en honing toe en draai alles tot een puree.
  2. Voeg de twee soorten sesam toe (houd wat achter voor de topping) en maal nog even kort.
  3. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm (als je rechte stukken wilt is een bakvorm voor brownies perfect). Druk het mengsel stevig aan.
  4. Bestrooi met de rest van de sesam, druk nog even aan en zet het ongeveer 30 minuten in een oven van 170°C. Let erop dat de randen niet te donker worden, dek eventueel af met aluminiumfolie.
  5. Laat afkoelen en snijd in de gewenste vorm.

Ingrediënten

  • 150 g cashewnoten
  • 50 g blanke amandelen
  • 50 g gemalen kokos
  • 50 g honing
  • 50 g witte sesam
  • 50 g zwarte sesam

Publicatie datum: 15 juli 2019