Brabantse worstenbroodjes

Brabantse worstenbroodjes
Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem met de boter en het zout in de keukenmachine met de deeghaak en meng goed door.
  2. Los het gist op in de lauwwarme melk en voeg toe aan het deeg.
  3. Kneed goed door tot een homogeen geheel, neem uit de machine en kneed met de hand nog enkele minuten door.
  4. Verdeel in 6 stukjes, maak er bolletjes van en laat op een warme plek 15 minuten rijzen.
  5. Meng ondertussen het gehakt met de eieren, kruid met kerriepoeder, paprikapoeder, zout en peper en voeg zoveel panko toe tot het een stevig, maar smeuïge massa is. Schep in een spuitzak.
  6. Rol ieder bolletje deeg uit tot een ovale plak en smeer de randjes in met wat losgeklopt ei.
  7. Spuit er een ‘worst’ van het gehakt op en vouw alle randjes goed dicht, zodat het geheel gesloten is.
  8. Leg met de vouw naar beneden op een bakmatje en strijk in met losgeklopt ei.
  9. Laat 45 minuten rijzen op een warme plaats.
  10. Verwarm de oven voor op 185°C.
  11. Bak de worstenbroodjes in 30 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

Voor het brooddeeg

  • 265 g tarwebloem
  • 1 klein tl zout
  • 75 g boter (kamertemperatuur)
  • 16 g verse gist
  • 130 g melk (lauwwarm)

Voor de vulling

  • 450 g half-om-halfgehakt
  • 2 eieren
  • 2-4 el panko
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • zout
  • versgemalen peper
  • losgeklopt ei

Publicatie datum: 15 september 2019