Carpaccio van oesterzwam met gemarineerde champignons en kaaskrokantjes

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de oesterzwam carpaccio met op elk bord 1 portie, circa 15 -20 minuten.
  2. Verwarm in een steelpannetje de azijn met het water en de suiker. Voeg een snufje zout en wat versgemalen peper toe en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur.
  3. Giet het hete zoetzuur over de champignons, zet koud weg en laat even marineren.
  4. Vet een anti-aanbakpan in met olijfolie en verwarm de pan. Strooi de geraspte kaas in de pan en laat zachtjes smelten, zodat een dun flensje ontstaat. Schep voorzichtig uit de pan, laat uitharden en breek in schotsen.
  5. Maak de wilde paddenstoelen schoon, snijd of scheur eventueel wat kleiner.
  6. Verwarm een scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan en bak er de wilde paddenstoelen in. Voeg de knoflook en de geriste tijm toe en kruid met zout en peper.
  7. Meng de tapenade met een scheut olijfolie, kruid met zout en peper en lepel als een dressing over de carpaccio.
  8. Verdeel er de uitgelekte champignons en de gebakken paddenstoelen over en steek er de krokante kaasschotsen tussen.
  9. Garneer met topjes kervel.

Ingrediënten

  • 1 dl azijn
  • 5 cl water
  • 50 g suiker
  • 16 kleine champignons
  • 100 g geraspte vegan kaas
  • 150 g wilde paddenstoelen
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje gesnipperde knoflook
  • scheut olijfolie
  • 1 el truffeltapenade
  • 4 porties oesterzwam carpaccio
  • 8 takjes kervel
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2019