Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook een siroop van het water en de suiker. Deze kun je eventueel nog licht kleuren met bijvoorbeeld bietensap om een paars eindresultaat te krijgen.
Snijd de sinaasappels met schil in dunne plakjes en verwijder eventuele pitjes.
Leg de plakjes sinaasappel in de siroop en laat op een laag vuur ongeveer 40 minuten konfijten.
Neem uit de siroop, dep droog en leg op een vel bakpapier.
Plaats in de dehydrator en laat 6 uur drogen op 65°C. Draai ze tussendoor een keer om.
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Haal de gedroogde sinaasappel er half doorheen. Leg op een vel bakpapier, bestrooi met enkele flakes fleur de sel en laat opstijven.
Tip Je kunt hiervoor ook verschillende andere soorten citrusfruit gebruiken. In plaats van pure chocolade kun je ook witte, melk of ruby chocolade gebruiken.