Dipped oranges

Dipped oranges
Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
15 16 17 18 19 20

Bereidingswijze

  1. Kook een siroop van het water en de suiker. Deze kun je eventueel nog licht kleuren met bijvoorbeeld bietensap om een paars eindresultaat te krijgen.
  2. Snijd de sinaasappels met schil in dunne plakjes en verwijder eventuele pitjes.
  3. Leg de plakjes sinaasappel in de siroop en laat op een laag vuur ongeveer 40 minuten konfijten.
  4. Neem uit de siroop, dep droog en leg op een vel bakpapier.
  5. Plaats in de dehydrator en laat 6 uur drogen op 65°C. Draai ze tussendoor een keer om.
  6. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
  7. Haal de gedroogde sinaasappel er half doorheen. Leg op een vel bakpapier, bestrooi met enkele flakes fleur de sel en laat opstijven.

Tip Je kunt hiervoor ook verschillende andere soorten citrusfruit gebruiken. In plaats van pure chocolade kun je ook witte, melk of ruby chocolade gebruiken.

Ingrediënten

  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g water
  • 2 handsinaasappelen
  • 200 g pure chocolade
  • fleur de sel

Publicatie datum: 15 september 2019