Meer informatie over de aangescherpte coronamaatregelen en belangrijke veiligheidswaarschuwing.

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Eetbare moestuintjes

Voorgerecht Amuse Hapje

Bereidingswijze

  1. Verwarm voor de marinade de azijn met het water en de suiker en laat tegen het kookpunt trekken tot de suiker is opgelostuks Kruid met zout en peper. Je kunt de marinade nog extra smaak geven door er kruiden of specerijen in te laten trekken.
  2. Snijd eventueel de minigroenten in de lengte doormidden, leg allemaal in aparte bakjes en schenk er de lauwwarme marinade overheen. Plaats in de koelkast en laat minimaal 45 minuten marineren.
  3. Meng voor de eetbare aarde van paddenstoelen de ingrediënten tot een kruimelig deeg, verdeel de kruimels over een bakmatje en bak in de oven van 120 °C gedurende circa 30 minuten. Laat afkoelen en kruimel nog wat fijner.
  4. Bak voor de eetbare aarde van olijven de spekreepjes mooi krokant uit in een antiaanbakpan, snijd het brood in blokjes en voeg toe aan de spekreepjes. Laat meebakken tot deze ook mooi krokant zijn.
  5. Giet op een zeefje, laat goed uitlekken en dep droog.
  6. Draai de spekreepjes met het brood en de olijven tot een niet te fijn kruim in de keukenmachine en kruid met zout en peper.
  7. Spuit kleine potjes vol met telkens een andere crème.
  8. Verdeel er (een van de) eetbare aarde over en steek er de uitgelekte minigroenten in.
  9. Laat je gasten de crème en de aarde dippen met de groenten.

Tip De olijven kun je zelf eenvoudig drogen in de dehydrator. Reken hiervoor zo'n 8 uur op op 65 °C. Daarnaast kun je volop variëren met de crèmes die je gebruikt, kies waar je zin in hebt en laat het een verrassing zijn voor je gasten wat er onder de eetbare aarde te vinden is.

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 2 dl azijn
  • 1 dl water
  • 50 g suiker
  • versgemalen peper
  • zout

Voor de eetbare aarde van paddenstoelen

  • 50 g roomboter
  • 110 g patentbloem
  • 55 g donkere basterdsuiker
  • 50 g gedroogde paddenstoelen
  • snufje fleur de sel

Voor de eetbare aarde van olijven

  • 25 gedroogde zwarte olijven
  • 50 gerookte spekreepjes
  • 50 g briochebrood
  • versgemalen peper
  • zout

Overige ingrediënten

  • Diverse soorten mini groenten naar keuze
  • vismousse of groentecrémes