Floral cookies

Floral cookies
Gang
Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
24

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de bloem met het zout.
  2. Klop in de keukenmachine met de garde de boter met poedersuiker goed luchtig en voeg ei, vanillemerg en sinaasappelrasp toe. Meng nog kort door.
  3. Spatel er voorzichtig het bloemmengsel doorheen en laat 30 minuten rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 150°C.
  5. Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Steek er rondjes uit en leg op een bakmatje. Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Steek er rondjes uit en leg op een bakmatje.
  6. Klop het eiwit los.
  7. Maak de bloemen zo plat mogelijk door het steeltje eraf te snijden en smeer voorzichtig in met het eiwit.
  8. Plak op de uitgestoken koekjes en bestrooi lichtjes met poedersuiker.
  9. Bak in 15-20 minuten lichtbruin.

Ingrediënten

  • 325 g tarwebloem
  • ½ tl zout
  • 230 g zacht roomboter
  • 125 g poedersuiker
  • 1 ei
  • merg van ½ vanillestokje
  • rasp van ½ sinaasappel
  • 1 eiwit
  • extra poedersuiker
  • 24 eetbare bloemetjes

Publicatie datum: 15 september 2019