Minilamskebabs

Lamskebabs met minipita, Griekse yoghurt en kruidensalade
Gang
Lunchgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Meng het lamsgehakt met de gesnipperde sjalot, de helft van de fijngesneden citroen en de specerijen.
  3. Kruid met zout en peper en kneed goed door. Vorm er 4 of 8 platte minikebabs van en druk er een houten prikker doorheen.
  4. Pluk de helft van de groene kruiden en maak lichtjes aan met een mespuntje gezouten citroen en een beetje olijfolie.
  5. Snijd de rest van de kruiden fijn en meng met de rest van de gezouten citroen met de Griekse yoghurt. Kruid eventueel met zout en peper.
  6. Verwarm een beetje olijfolie in een grillpan en bak de kebabs om en om tot een mooi grillpatroon is ontstaan en ze net gaar zijn.
  7. Bak ondertussen de pita’s enkele minuten af in de voorverwarmde oven.
  8. Snijd de pita’s open en vul luchtig met de kruidensalade.
  9. Dresseer in een kommetje en steek er de kebabs bij.
  10. Lepel er de kruidenyoghurt overheen.

Ingrediënten

  • 200 g lamsgehakt
  • ½ gesnipperde sjalot
  • fijngesneden schil van ¼ gezouten citroen
  • mespuntje gemalen komijnzaad
  • mespuntje gemalen korianderzaad
  • mespuntje cayennepeper
  • olijfolie
  • ⅙ bos kervel
  • ⅙ bos koriander
  • ⅙ bos munt
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 4 minipita’s
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2019