Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Pretzeldeeg is ook perfect voor het maken van kleine hapjes, heerlijk voor op de borrelplank. Serveer ze met een lekker pittige dip, met bijvoorbeeld mosterd of mierikswortel.
Verdeel het basis deeg in stukken en rol er lange slierten van met een doorsnede van ongeveer 2 cm. Snijd de rollen in gelijke stukjes van 4 cm.
Breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg het zout en de baking soda toe (pas op, het gaat een beetje bruisen). Doe ongeveer een kwart van de stukjes in de pan met water, houd ongeveer 10 seconden onder het zacht kokende water en schep ze op een met olie ingevette bakplaat. Herhaal dit met de rest van de stukjes deeg. Bestrooi met fleur de sel. Laat ze iets opdrogen en zet ze 20 minuten in een oven van 200°C.
Meng intussen voor de mosterddip de mosterd met het ei, de mayonaise en de peterselie. Breng op smaak met zout en serveer met de pretzelbites.