Regenboog-zuurkool

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng alle kolen door elkaar en voeg 10 g zout per kilo kool toe. Kneed alles flink door elkaar en zet het afgedekt in de koeling. Je kunt het meteen eten, maar ook een paar dagen laten staan. Laat uitlekken voor gebruik.
  2. Meng de azijn met de mosterd, yoghurt, mayonaise, bieslook en peterselie. Proef en breng op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet nodig). Meng deze dressing door de (uitgelekte) koolsalade of serveer hem er los bij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ½ spitskool, in dunne reepjes
  • 1 kwart rodekool, in dunne reepjes
  • 1 koolrabi, in reepjes met de mandoline
  • 2 winterpenen (geel en oranje), geschild en in reepjes met de mandoline
  • 100 g zuurkool
  • 2 el dragon-azijn
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 20 takjes bieslook, fijngesneden
  • 10 takjes peterselie, de blaadjes fijngesneden

Publicatie datum: 15 september 2019