Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Voeg de haxen (varkensknie- of hiel) met alle ingrediënten (behalve het bier) toe aan een pan met 10 liter water. Zet op het vuur en breng op smaak met zout en peper. Laat ongeveer drie uur op laag vuur koken tot het vlees bijna van het bot valt.
Verwarm de oven voor op 210˚C.
Plaats het vlees met het spek naar boven in een braadslee en giet het bier er overheen.
Plaats de braadslee ongeveer een uur in de oven tot het spek hard en krokant is en de haxen bruin.
Serveer met puree, rodekool en jus.
Ingrediënten
1 prei
4 stengels bleekselderij
2 uien
2 wortels
1/2 bol knoflook
4 stuks varkensknie of -hiel met nog een stukje vel (800-900 g per stuk)