Spicy chocoladelolly’s

Deze lolly's bewijzen dat chocolade prachtig combineert met specerijen als vijfkruiden-poeder en nootmuskaat.
Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Smelt de pure chocolade en roer het vijfkruidenpoeder erdoor. Smelt de melkchocolade en roer de nootmuskaat erdoor. Schenk in 2 spuitzakken en knip een heel klein puntje van de voorkant zodat er een heel dun straaltje chocolade uitkomt.
  2. Leg 6 lange prikkers op een vel bakpapier en spuit 3 losse spiralen van elke soort chocolade.
  3. Rooster intussen de pistachenoten in een droge koekenpan. Schep uit de pan.
  4. Smelt de suiker in dezelfde pan en kook tot een goudbruine karamel. Roer de nootjes erdoor en schep op een bord. Hak het afgekoelde mengsel in stukjes.
  5. Bestrooi de lolly’s met stukjes pistache en mango.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 300 g pure chocolade
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 300 g melkchocolade
  • ½ tl nootmuskaat
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 3 el suiker
  • 100 g gekonfijte mango, in stukjes

Extra: lange prikkers + bakpapier

Publicatie datum: 15 september 2019