• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Kalfssukade stroganoff

Bereidingswijze

Een klassieke Russische saus die zijn oorsprong vindt in de 18de eeuw. Een gerecht van gebakken rundvlees dat wordt geserveerd in de saus. Omdat we zien dat de sauzen steeds lichter worden hebben we de crème fraîche vervangen door kookroom met een vetpercentage van 20%. In plaats van de biefstuk hebben we kalfssukade genomen zodat het goed in de mice en place is voor te bereiden. André van Dongen, culinair specialist Debic

  1. Verwarm de Debic bakken en Braden en bak de sukade rondom bruin.
  2. Voeg de fond toe en stoof de sukade zachtjes gaar gedurende 3 uur.
  3. Koel terug en snijd in gelijke plakken.

Stroganoffsaus

  1. Verwarm de Debic Bakken en braden en voeg knoflook en de champignons toe.
  2. Zet aan en voeg de tomatenpuree toe.
  3. Ontzuur kort en voeg het paprikapoeder toe.
  4. Blus af met de witte wijn en reduceer kort.
  5. Voeg de fond, paprikacrème en de kookroom toe. Reduceer tot sausdikte.
  6. Passeer door een fijne zeef en breng op smaak met peper, zout en wodka.

Aardappel brunoise

  1. Snijd de aardappelen in gelijke brunoise en blancheer kort.
  2. Laat afkoelen en frituur op 180°C bruin.
  3. Kruid na met zout.

Bereidingswijze Garnering

  1. Verwijder de schil van de uitjes en vacumeer samen met de Debic Bakken en Braden.
  2. Gaar op vol vermogen in de magnetron gedurende 1 minuut.

Afwerking

  1. Bak de sukade krokant in de Debic Bakken en Braden.
  2. Glaceer in de fond en breng op smaak met zout.
  3. Snijd de zilver uitjes door de helft en bak op de snijkant aan in een pan.
  4. Bak de beukenzwammetjes aan en snijd de paprika's in fijne brunoise.
  5. Verwarm de saus en dresseer deze op de borden.
  6. Plaats de sukade erop en werk af met de gefrituurde aardappels, paprika's, uitjes en de bladpeterselie.

Ingrediënten

Kalfssukade

  • 2 kg kalfssucade
  • 1 liter kalfsfond
  • 200 ml Debic bakken en braden

Stroganoffsaus

  • 100 ml Debic Bakken en Braden
  • 140 gram tomatenpuree
  • 10 gram paprikapoeder
  • 2 teenknoflook
  • 200 gram champignons, gesneden
  • 500 ml kalfsfond
  • 100ml witte wijn
  • 50 ml wodka
  • 1500 ml Debic Kookroom, Original
  • 200 gram Garniture Groentencrème gerookte paprika - Artikelnummer: 79565
  • zout en peper

Ingrediënten

  • 3 stuks aardappel
  • zout

Gebakken zilver ui

  • 15 stuks zilver ui
  • 50 ml Debic Bakken en Braden

Garnering

  • 1 stuk groene paprika
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 stuk gele paprika
  • 30 blaadjes bladpeterselie
  • 40 stuks beukenzwammetjes

Publicatie datum: 15 november 2019