Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Een klassieke Russische saus die zijn oorsprong vindt in de 18de eeuw. Een gerecht van gebakken rundvlees dat wordt geserveerd in de saus. Omdat we zien dat de sauzen steeds lichter worden hebben we de crème fraîche vervangen door kookroom met een vetpercentage van 20%. In plaats van de biefstuk hebben we kalfssukade genomen zodat het goed in de mice en place is voor te bereiden. André van Dongen, culinair specialist Debic
Verwarm de Debic bakken en Braden en bak de sukade rondom bruin.
Voeg de fond toe en stoof de sukade zachtjes gaar gedurende 3 uur.
Koel terug en snijd in gelijke plakken.
Stroganoffsaus
Verwarm de Debic Bakken en braden en voeg knoflook en de champignons toe.
Zet aan en voeg de tomatenpuree toe.
Ontzuur kort en voeg het paprikapoeder toe.
Blus af met de witte wijn en reduceer kort.
Voeg de fond, paprikacrème en de kookroom toe. Reduceer tot sausdikte.
Passeer door een fijne zeef en breng op smaak met peper, zout en wodka.
Aardappel brunoise
Snijd de aardappelen in gelijke brunoise en blancheer kort.
Laat afkoelen en frituur op 180°C bruin.
Kruid na met zout.
Bereidingswijze Garnering
Verwijder de schil van de uitjes en vacumeer samen met de Debic Bakken en Braden.
Gaar op vol vermogen in de magnetron gedurende 1 minuut.
Afwerking
Bak de sukade krokant in de Debic Bakken en Braden.
Glaceer in de fond en breng op smaak met zout.
Snijd de zilver uitjes door de helft en bak op de snijkant aan in een pan.
Bak de beukenzwammetjes aan en snijd de paprika's in fijne brunoise.
Verwarm de saus en dresseer deze op de borden.
Plaats de sukade erop en werk af met de gefrituurde aardappels, paprika's, uitjes en de bladpeterselie.