Geroosterde chuckeye roll met citroen en peterselie

Geroosterde chuckeye roll met citroen en peterselie
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
9

Bereidingswijze

  1. Laat eerst de Chuckeye roll op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  3. Wrijf het vlees rondom de rub en verwarm de zonnebloemolie in een braadpan.
  4. Braad er de Chuckeye roll rondom mooi bruin in aan en voeg de roomboter toe.
  5. Laat braden tot het mooi gekleurd is en bedruip regelmatig met de braadboter. Snijd de helft van de citroen in plakken en voeg toe aan het vlees.
  6. Plaats de braadpan in de voorverwarmde oven en laat garen tot een kerntemperatuur van 54 graden. Bedruip tijdens het braden regelmatig met de braadboter.
  7. Neem uit de oven. leg het vlees op een rooster, kruid met versgemalen peper en zout en laat 5 minuten rusten.
  8. Rasp de schil vam de rest van de citroen en meng met de knoflook en de fijngesneden peterselie.
  9. Trancheer het vlees en bestrooi met het citroenmengsel.

Ingrediënten

  • 1 kilogram Chuckeye roll
  • 2 el Spicemarket rub garlic lover
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el roomboter
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • ¼ bos fijngesneden platte peterselie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 15 december 2019