Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
De sponsachtige structuur van deze rijstcake is op zijn zachtst gezegd verrassend te noemen. Gemaakt van rijstmeel en tapiocameel en bereid in de magnetron. Een must try!
Breng 800 ml water met de lime leaves, sereh en suiker aan de kook en laat circa 15 minuten zacht koken. Verwijder de blaadjes en sereh. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg een snuf zout toe en laat afkoelen.
Meng het tapiocameel er beetje bij beetje door en meng goed met een garde. Verdeel het mengsel in 2 of meer gelijke delen en geef aan elk mengsel een kleur.
Vet een cakeblik in met een klein beetje kokosolie. Gebruik een stoompan waar de vorm in past of gebruik een stoomoven. Schep 1 laagje beslag in de vorm en stoom het ca 10 minuten, of tot de laag opgestijfd is. Schep een andere kleur beslag erop en stoom weer 10 minuten. Ga zo door met verschillende kleuren tot het beslag op is. Laat de taart bij de laatste laag nog een half uur stomen.
Laat hem iets afkoelen en maak de randen los met een spatel. Keer voorzichtig om op een schaal en laat afkoelen. Snijd in gewenste plakjes, blokjes of rondjes en serveer met (chai)thee, koffie of cappuccino.