Sponge-cake

De sponsachtige structuur van deze rijstcake is op zijn zachtst gezegd verrassend te noemen. Gemaakt van rijstmeel en tapiocameel en bereid in de magnetron. Een must try!
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng het rijstemeel met het tapiocameel en de gistuks Meng 450 ml lauwwarm water met de vanillepasta en de suiker zodat de suiker oplostuks Meng dit mengsel met het zetmeelmengsel en geef indien gewenst een kleur. Laat afgedekt 2 uur rijzen (je zult zien dat het wel rijst, maar ook weer instort als je hem doorroert: dat maakt niet uit).
  2. Vet mini tulbandvormpjes in met wat kokosolie. Schep de vormpjes tot tweederde vol met het mengsel en zet ze stuk voor stuk 1 minuut in de magnetron op 1200 watt (je moet hier even mee experimenteren, want iedere vorm en iedere magnetron is anders).
  3. Serveer de cakejes met wat blauwe bessen of ander fruit naar keuze.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 450 g rijstmeel
  • 150 g tapiocameel
  • 7 g gedroogde gist
  • 2 tl vanillepasta
  • 200 g suiker
  • 450 water
  • evt. kleurstof
  • kokosolie om in te vetten
  • blauwe bessen om te garneren

Extra: mini tulbandvormpjes van plastic

Publicatie datum: 15 januari 2020