Sushi-zee

Door te spelen met de vorm en toppings van deze nigiri (vrij vertaald 'knijp-sushi') creëer je in een handomdraai een zeetafereel. Vul het aan met kant-en-klare 'crushi', krokante sushi uit de diepvries. Makkelijk, snel en kinderen zijn er gek op!
Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Spoel de rijst onder de kraan tot het water helder is. Kook de rijst circa 15minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen en meng er wat sushi-seasoning door.
  2. Neem een flinke lepel sushirijst in je natgemaakte hand en knijp er een rechthoekig stukje van (nigiri). Leg er de topping naar keuze op.
  3. Door te spelen met de vorm, extra streepjes nori en wat cress of kruiden kun je er verschillende visjes van maken.
  4. Bereid de crushi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Maak met de sushi en crushi een zeetafereel op (blauwe) borden en gebruik de blauwe bessen als 'luchtbellen'.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 g sushirijst
  • 1 el sushi-seasoning
  • 2 norivellen
  • 200 g sushirijst
  • 1 el sushi-seasoning
  • norivellen naar keuze
  • topping naar keuze (zie kader)
  • rock chive cress of bieslook
  • crushi zalm (diepvries), naar wens
  • crushi California (diepvries), naar wens
  • enkele blauwe bessen, gehalveerd

Publicatie datum: 15 januari 2020