Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng in een kom het boekweitmeel met een lekkere snuf zout en voeg er al roerende telkens een beetje melk aan toe. Blijf roeren tot een klontvrij beslag ontstaat.
Roer de eieren en de gesmolten boter erdoorheen en meng nog kort door.
Snijd de ham in mooie reepjes.
Verwarm een klontje roomboter in een anti-aanbakpan of gebruik een klassieke crêpesmaker als je daarover beschikt.
Schenk een laagje van het beslag in de pan en bak aan de onderkant mooi goudbruin.
Draai de crêpe om en breek er een ei in. Vouw de randjes van de crêpe om en laat op een laag pitje bakken tot het eiwit licht begint te stollen.
Strooi er ¼ van de kaas over en voeg ¼ van de hamreepjes toe.
Laat zachtjes bakken tot het eiwit gestold is en de kaas begint te smelten.
Bak op deze manier 4 crêpes. Maal er nog wat peper over en bestrooi eventueel met fijngesneden peterselie.